….Koelcell! Over die naam later meer, maar eerst wat over de band zelf. Die bestaat uit Lenneke, Hans, Patrick, Eric, Rob en Frank die twee akoestische gitaren, een contrabas en allerlei bijzondere percussie-instrumenten bespelen.
Ze brengen verrassende akoestische covers van klassiekers en songs uit het heden. Behalve de andere, nieuwe jasjes kenmerken de nummers zich ook door de bijzonder fijne één- en meerstemmige zang.
Het is muziek met een hoog herkenbaarheidsgehalte; van Shocking Blue tot (jawel!) Armin van Buuren. Fijne lazy uitvoeringen waar mensen heerlijk van kunnen genieten, maar het geluidsniveau laat een goed gesprek nog wel toe.
De band heeft zijn oorsprong in de rockscene. Maar in de loop der tijd heeft de koelcel (naam verklaard!) als repetitieruimte plaatsgemaakt voor een riante woonboerderij en zijn de gierende gitaren vervangen door akoestische instrumenten.
Dit unieke optreden dus tijdens Sunday Afternoon easy listening. Komende zondag (12 juli), met mooi weer buiten, anders binnen. Meld je vooraf aan via info@debuitenpoort.nl, dan ben verzekerd van een plekje. Is het binnen dan wordt het bij > 25 aanmeldingen de grote zaal (met deuren open). Uiteraard alles corona-proof. Entree is gratis, aanvang 14.30 uur.

Op de foto: zangeres Lenneke Blokx van Koelcell. (Foto: Koelcell.nl)