Zaterdag 28 mei starten de werkzaamheden aan de John Frostbrug in Arnhem. Het gemotoriseerd verkeer over de brug gaat hierdoor vanaf zaterdag 28 mei tot begin september 2022 grote hinder ondervinden. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de gehele periode van de werkzaamheden de brug blijven gebruiken.

Hinder
Om de rijstroken op de brug aan te kunnen passen en om de bovenleidingen van de trolleybus te kunnen verwijderen, is de John Frostbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van zaterdag 28 mei 20.00 tot maandag 30 mei 6.00 uur.

Van 30 mei tot 23 juli is er slechts 1 rijstrook stad inwaarts beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer inclusief het openbaar vervoer. Daarnaast blijft er 1 rijstrook stad uitwaarts beschikbaar. Er geldt een maximum snelheid van 30 km/h.

Vanaf 23 juli tot 10 september is de John Frostbrug 7 weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer inclusief het openbaar vervoer en de hulpdiensten.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. De Trolleybussen worden omgeleid via de busbaan van de Nelson Mandelabrug. Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 Andrej Sacharovbrug (ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.

Bron: www.rijkswaterstaat.nl