Op zaterdag 26 maart 2022 is het landelijke compostdag. Ook Lingewaard doet mee. Inwoners van de gemeente Lingewaard kunnen op deze dag gratis compost ophalen bij de gemeentewerf. Met deze actie bedanken wij als gemeente onze inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (gft) en groenafval (zoals snoeihout, takken, gras). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. En dat is weer goed voor de bodem!

Kom naar de gemeentewerf
U kunt op zaterdag 26 maart tussen 9.00 en 12.00 uur gratis compost ophalen. Kom naar de gemeentewerf aan de Lingewal 6a in Bemmel en neem uw legitimatiebewijs mee. Per auto/fiets krijgt u maximaal twee zakken compost of een halve kubieke meter losse compost mee (neem hiervoor zelf een schop en stevige zakken mee). Op is op!

Goed voor de tuin
Compost stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren is goed voor het milieu, want organisch afval wordt nuttig hergebruikt. Het draagt ook bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld: het is een goedkope manier van afvalverwerking. Vaak meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Genoeg reden dus om het organisch afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Meer informatie
Meer informatie over de landelijke compostdag vindt u op www.compostdag.nl.