Dit weekend en het volgend weekend kan er zowel bij De Buitenpoort als bij BUITEN! genoten worden van diverse optredens van live artiesten. Bij de beachclub voeren zangeressen de boventoon en (op het terras) bij het zalencentrum juist bands. De toegang is telkens gratis.

Het spits wordt morgen ( = zaterdag 1 augustus) afgebeten door Ingrid Striek bij beachclub BUITEN! De bekende Huissense zangeres zingt easy listening nummers uit de genres pop, jazz, soul en van eigen bodem. Van toen en nu. Striek, ook wel The Dutch Cher genoemd, begint om 17.00 uur.

Zondagmiddag zingt de eveneens Huissense Anouk Derksen bij de klein, maar fijne strandzaak aan de Looveerweg. Zij woonde jarenlang in Spanje en trad daar ook op als zangeres, dus verwacht van haar naast jazzy en poppy songs ook enkele Spaanse tranentrekkers.

Buitenpoort terras
Voeren bij BUITEN! zangeressen de boventoon als live acts, bij ‘moederbedrijf’ De Buitenpoort zijn dat juist bands. In de reeks Sunday Afternoon easy listening op het straatterras dat het zalencentrum sinds kort rijk is treedt zondag (2 augustus) Castle Lords op. Een gezelschap zeer ervaren muzikanten met ‘superstrot’ Thea van Duren als middelpunt dat rock, blues en soulhits covert. Op (semi) akoestische wijze. Vanaf 14.30 uur.
Een week later (zondag 9 augustus) is het op dezelfde plek en vanaf het zelfde tijdstip de beurt aan de Whatever Band. Al bekend van vlammende optredens op onder andere de Huissense Dag. Ook zij spelen bij De Buitenpoort (semi) akoestisch en wel pop, rock, soul en Nederlandstalige nummers.

De toegang voor zowel de optredens bij BUITEN! als bij De Buitenpoort zijn gratis toegankelijk! Wees op tijd voor een goede plek. Uiteraard worden de RIVM-regels in acht genomen.

Foto: Benno Arends