Stichting Welzijn Lingewaard is een dynamische organisatie die zich bezighoudt met welzijnswerk in Lingewaard. SWL ondersteunt inwoners met hulpvragen, onder andere in samenwerking met participatiepunten in elke dorpskern of wijk. Maar ook willen we het stimuleren dat mensen nieuwe dingen leren en inspiratie opdoen. Daarom is in 2019 de SWL Academie opgericht, die nu (na corona) nieuw leven ingeblazen krijgt. Een aantal keren per jaar vinden er workshops plaats, soms alleen voor vrijwilligers vanuit een specifiek vakgebied, maar er zijn ook open workshops waaraan elke inwoner kan deelnemen!

Binnenkort start de workshop ‘Fysieke/ psychische kwetsbaarheid’ in samenwerking met MEE Gelderse Poort. Twee consulenten vertellen wie MEE Gelderse poort is en wat ze kunnen betekenen binnen de gemeente Lingewaard voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, autisme en psychische beperking. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Wanneer? 13 juni 14- 16 uur
Waar? Kantoor SWL, Cuperstraat 9 Bemmel
Aanmelden? Via het aanmeldformulier op www.swlingewaard.nl/activiteiten. Ga naar de paarse button ‘SWL Academie’. Telefonisch aanmelden kan ook via het Meldpunt SWL: 0882552555.
Deelname is gratis.

Ook start de gratis workshop ‘Capability Kaartjes’. Dit zijn kaarten met fiches, die tijdens een gesprek inzicht kunnen geven in steunende of belemmerende omstandigheden. Ze helpen om het verhaal te vertellen, te verdiepen en structureren. Ook voor deze workshop mag iedereen zich aanmelden.

Wanneer? 30 juni 10-12.30 uur
Waar? Kantoor SWL, Cuperstraat 9 Bemmel
Aanmelden? Telefonisch of online (zie hierboven)

Voor beide workshops geldt: vol=vol.