Ontvangen verzoek: 
Beste burger(s) uit gemeente Lingewaard,
Wij, vierdejaars studenten ergotherapie en tweedejaars studenten verpleegkunde studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, hebben binnen het werkveld ervaren dat het praten over financiële belemmeringen een ‘taboe’ is. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland. Dit zorgt ervoor dat veel mensen met financiële zorgen er alleen voor staan. Hierdoor kan de drempel om hulp te vragen hoog zijn. In samenwerking met de verhalenkamer willen wij samen met u een bijdrage leveren om dit ‘taboe’ te doorbreken. Dit gaan wij doen door armoede bespreekbaar te maken en kennis hierover te verspreiden binnen de gemeente Lingewaard. Om dit waar te maken, verzamelen wij meerdere verhalen van mensen en/of professionals die ervaring hebben met  armoede aan de hand van een gesprek. Ook zijn wij benieuwd welke positieve en/of negatieve invloed armoede heeft op uw gezondheid. Afhankelijk van de corona-maatregelen vindt dit gesprek online of fysiek plaats. Als u deelneemt, blijven uw gegevens anoniem. Het gesprek vindt plaats in april.
Wilt u ons helpen om dit doel en onderzoek te laten slagen? Bent u iemand of kent u iemand die ervaring heeft met het leven in armoede (nu of vroeger) en die hierover met ons in gesprek wil gaan? Dan zijn wij op zoek naar u!
U kunt contact opnemen met ons tot en met 23 april 2021 door een mail te sturen naar PO.Ergo2021@outlook.com.
Wilt u meer informatie over de verhalenkamer en waarom wij dit doen: https://blog3.han.nl/werkplaatssociaaldomeinnijmegen/verhalenkamer-armoede-collecties/
Wij kijken uit naar uw reactie,
Cagla, Monica, Ember en Jennifer
Ergotherapeuten i.o.

“Samen kunnen we geweldige dingen doen.” – Mother Teresa