Wij halen uw afval op een andere dag op!

1269

Persbericht gemeente Lingewaard

Container in Lingewaard
Vanaf 1 april haalt Remondis het afval in Lingewaard op. Daardoor zijn de ophaaldagen voor bijna iedereen veranderd. We merken dat nog niet iedereen aan deze verandering is gewend. Daarom leggen we de belangrijkste veranderingen op deze pagina nog een keer uit.

Ophaaldagen zijn veranderd
Op 1 april zijn voor bijna iedereen de dagen veranderd waarop wij uw afval ophalen. Daarom is het belangrijk dat u op uw persoonlijke afvalwijzer kijkt wanneer de ophaaldagen zijn. U vindt uw persoonlijke afvalwijzer op mijnafvalwijzer.nl of in de afvalapp.

Een kleine groep bewoners heeft de persoonlijke afvalwijzer op papier thuis gekregen. Zet uw afval voor 7.30 uur aan de straat. Dan weet u zeker dat wij het afval meenemen.

Geen oud papier opgehaald
Vanwege de coronacrisis halen wij sinds maart geen oud papier meer op. Dat doen we omdat we de vrijwilligers niet in gevaar willen brengen. Wij zijn blij dat u het oud papier zolang thuis heeft bewaard of naar de milieustraat heeft gebracht.

Vanaf 20 april halen we weer oud papier op
In de week van 20 april haalt Remondis overdag het oud papier weer op. Dat doen zij zonder vrijwilligers. Tot 1 juli haalt Remondis het oud papier 1 keer in de 4 weken huis-aan-huis op. Wilt u weten wanneer Remondis bij u langskomt? Hou dan onze website en onze social media in de gaten. Daarop zetten wij zo snel mogelijk de ophaaldagen.

Afval ophalen met feestdagen
Tijdens feestdagen halen wij geen afval op. We halen het afval dan op een inhaaldag op. Deze inhaaldag staat op uw persoonlijke afvalwijzer.

GFT en PMD niet samen aan de straat
Er is nog een grote verandering vanaf 1 april. Het GFT-afval en PMD halen wij op verschillende dagen op. Wilt u weten wanneer we het GFT en PMD bij u ophalen? Kijk dan op uw persoonlijke afvalwijzer. Zet uw afval voor 7.30 uur aan de straat. Dan weet u zeker dat wij het afval meenemen.

Geef informatie door aan uw buren
Wij begrijpen dat niet iedereen onze social media volgt of onze website bekijkt. Daarom vragen wij u om hulp. Ziet u wanneer wij nieuws over afval bekendmaken? Geeft het dan door aan uw buren. Bijvoorbeeld via WhatsApp of door een briefje in de bus te doen. Want samen staan we sterk.

Volgend jaar ook een papieren afvalwijzer?
Heeft u dit jaar een papieren afvalwijzer gekregen? Wilt u volgend jaar ook weer een papieren afvalwijzer krijgen? Stuur dan de bon op de afvalwijzer terug. Let op! De postcode op de bon is niet juist. Het moet zijn: 6660 VV. Past u het zelf even aan? Dan kunt u de bon zonder problemen naar ons terug sturen.

Download de app en zet berichten aan
Gebruikt u de afvalapp al? Zo heeft u namelijk altijd het overzicht van de ophaaldagen bij de hand. Download de app gratis in de appstore of via Googleplay. Zet u dan ook meteen de herinnering aan? Dan krijgt u automatisch een bericht wanneer u het afval aan de straat moet zetten. En u krijgt een bericht als er iets verandert. Bijvoorbeeld als we door storm of ijzel het afval niet op kunnen halen.

Foto ter illustratie