Persbericht gemeente Lingewaard

De provincie Gelderland past de fietsbrug over de Linge aan. Deze fietsbrug, die aan de Karstraat ter hoogte van de Lingewal ligt, moet vervangen worden. Op dit moment is er aan beide kanten van de brug een fietspad. Fietsers en auto’s komen elkaar vaker dan gewenst tegen in het verkeer. Na de aanpassingen is het fietspad breed genoeg voor verkeer in beide richtingen. Dit zorgt voor een veiliger gebruik van de weg en het fietspad.

Fietsers en doorgaand verkeer Lingewal wordt omgeleid
Tijdens de werkzaamheden leiden we het fietsverkeer om. Ter hoogte van de brug is het fietspad van Huissen naar Bemmel afgesloten. Met verkeerslichten kunnen fietsers naar het fietspad aan de andere kant van de brug. Doorgaand verkeer over de N839 heeft hier weinig last van. De Lingewal is van 15 juni tot midden juli afgesloten. Doorgaand verkeer leiden we om. Bewoners en bedrijven aan de Lingewal blijven bereikbaar via de Azalealaan en de Heuvelsestraat.

Werkzaamheden van 15 juni tot midden juli
Op maandag 15 juni starten de werkzaamheden aan de brug over de Linge. De provincie Gelderland verwacht midden juli klaar te zijn. De brug krijgt een nieuw dek van composiet (kunststof). Dit is een lichter materiaal dan beton. We kunnen daarom gebruik blijven maken van de aanwezige funderingen. In een fabriek maken ze het brugdek. Dit dek hijsen we met een mobiele kraan op de goede plek. De vernieuwing van de brug was eigenlijk later gepland. We combineren deze werkzaamheden nu met de aanpassingen aan de N839. Daardoor is de overlast voor het verkeer minder.