De wasverzorging voor mensen met een Wmo-indicatie gaat binnenkort veranderen. Tot nu toe deed de huishoudelijke hulp de was bij de mensen thuis. Binnenkort wordt de was opgehaald. Binnen drie dagen komt de was schoon, gevouwen en gestreken weer terug. De huishoudelijke hulp blijft wel alle andere afgesproken werkzaamheden doen.

De gemeenteraad heeft besloten dat een bedrijf de kleding voortaan wast en strijkt. Op deze manier kan de gemeente de hulp ook in de toekomst blijven leveren én we helpen er ook nog mensen mee aan het werk. WaST Lingewaard gaat de was verzorgen. Dit is een Lingewaards bedrijf waarmee we goede ervaringen hebben. Hier werken mensen die geen baan hadden en nu weer kunnen werken.

Anoniem
Mensen leveren de was straks aan in een waszak. In de wasserij sorteren medewerkers de kleding. Alle kledingstukken krijgen een label zodat iedereen zijn of haar eigen spullen netjes terugkrijgt. De labels zijn anoniem, er staan nummers op en geen namen. Deelnemers betalen straks een vergoeding pers waszak. De hoogte daarvan is vergelijkbaar met de kosten die ze anders thuis zouden maken bij het wassen.

Eerst een gesprek.
Wmo-consulenten nemen binnenkort met iedereen contact op. In dit gesprek is er aandacht voor persoonlijke situaties en krijgen deelnemers meer informatie. Voor meer informatie over de was- en strijkservice kunt u kijken op: www.wast-lingewaard.nl.

Dit is een persbericht van de Gemeente Lingewaard.