Op een eerste oproep voor vrijwilligers voor het te openen Alzheimer Café Lingewaard hebben veel mensen gereageerd. Binnenkort verzorgt Alzheimer Nederland voor alle vrijwilligers een gratis training en dat gaat in deze tijd digitaal. Op de website van Alzheimer Nederland staan voor iedereen bruikbare tips: https://www.alzheimer-nederland.nl.
Wilmy Viëtor, coördinator van het Alzheimer Café Lingewaard, is blij met de aanwas van vrijwilligers: “Zo kunnen we de taken goed verdelen.” Als geen ander weet Wilmy hoe het is om een Alzheimerpatiënt te verzorgen. “Mijn moeder had Alzheimer en ik weet hoe fijn het is om lotgenoten te ontmoeten en aan deskundigen vragen te kunnen stellen. Met de vrijwilligersgroep werk ik aan het jaarprogramma van het Alzheimer Café en de opening op 9 februari 2022 in de Zandse Kerk in Huissen. Het Alzheimer Café is de plek om lotgenoten te spreken, ervaringen uit te wisselen en in alle openheid met elkaar te praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider.”
Het Alzheimer Café Lingewaard zal vanaf 9 februari iedere tweede woensdag van de maand van 19:30 – 21:30 uur worden gehouden in de Zandse Kerk in Huissen, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De toegang is gratis. Het Alzheimer Café biedt gezelligheid, steun en verrassende ontmoetingen. Voel je vooral welkom en neem gerust iemand mee. Dat kan je geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Wil je op de hoogte gehouden worden, een uitnodiging voor de opening ontvangen of heb je vragen mail dan naar: alzheimercafe@zandsekerk.nl