Op woensdag 9 februari hebben de vrijwilligers van het Alzheimer Café Lingewaard proefgedraaid in de Zandse Kerk. De groep is nu helemaal klaar voor de opening op 9 maart a.s.

De coördinator van het Alzheimer Café, Wilmy Viëtor, is reuzeblij met de grote groep vrijwilligers. “Menig Alzheimer Café in den lande is jaloers op de grote groep die wij hebben. En iedereen is even enthousiast.”
Wilmy wil alvast verklappen dat wethouder Aart Slob de officiële opening zal verrichten. “Het Alzheimer Café is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente uit het innovatiefonds. We zijn nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten van het feestelijke openingsprogramma, maar binnenkort publiceren wij dat in Hét Gemeentenieuws en op de social media.”

Onderwerpen Alzheimer Café
Een Alzheimer Café is een gezellige, laagdrempelige plek om lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen en ervaringen uit te wisselen. Vanaf 9 maart zal iedere tweede woensdagavond van de maand van 19:30 – 21:30 uur een Alzheimer Café worden gehouden in de Zandse Kerk in Huissen, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn: ‘Het niet pluis gevoel’: Je hebt het vermoeden van dementie en wat dan? Onbegrepen gedrag. Hoe ga je om met dementie? Wat moet je regelen bij dementie? Bezoekers kunnen rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies én gezelligheid.

Voor informatie: mail naar w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl