Zaterdag 15 oktober 2022 organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling / struintocht in de Klompenwaard. De excursie start vanaf het toegangshek Klompenwaard Sterreschans/Waaldijk te Doornenburg en wordt geleid door onze natuurgids Jos van Betuw mobiel 0623738031.

Wie denkt dat er in deze tijd van het jaar in de natuur niet zoveel te beleven valt, heeft het mis. Ook in de herfstperiode is er volop leven in de Klompenwaard. Door de regenval van de laatste tijd, is het eerste groen alweer te zien. We zullen stilstaan bij de totstandkoming van dit natuurgebied op deze, toch wel markante, plaats. De dynamiek van de Waal en het Pannerdens Kanaal, de wisselende waterstanden, hebben vrij spel in de Klompenwaard.

Tijdens de struintocht zullen we, naar wij hopen, diverse watervogels te zien krijgen. Putters zijn bezig de zaadjes uit de uitgebloeide distels en klissen te peuteren. Buizerds en torenvalken zijn ook vaak te vinden in de Klompenwaard. Uiteraard zijn de grote grazers, Konikpaarden en Rode Geuzen, niet te missen. Kortom voor elk wat wils. Wij hopen u dan ook te mogen ontmoeten voor een mooie struintocht door dit prachtige natuurgebied.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal