Video: Koninklijke onderscheiding voor Piet Bosman

1149

Lintjesregen in de Valom
Eind april kregen 16 inwoners van Lingewaard het nieuws dat het de koning had behaagd hen een koninklijke onderscheiding te geven. Door de coronamaatregelen kon de traditionele bijeenkomst ter gelegenheid van de lintjesregen niet doorgaan. Die werd afgelopen vrijdag ingehaald; op 3 juli ontvingen de 16 decoreerden alsnog het felbegeerde lintje.

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Valom in Huissen. Door de coronamaatregelen vond de bijeenkomst in twee delen plaats. Zo bleef de groepsgrootte binnen de perken en kon iedereen anderhalve meter afstand houden. In de pauze werd de zaal grondig schoongemaakt. Normaal speldt de burgemeester de lintjes op. Dat gebeurde nu door een familielid van de gedecoreerde.

Onder de gedecoreerden bevonden zich vier Huissenaren.

Piet Bosman
Piet Bosman kreeg in onderscheiding voor zijn verdiensten voor voetbalvereniging RKHVV.

Ben Stegeman
Ben Stegeman kreeg een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer de Gelderse en de Nederlandse Kruisboog Bonden en de Patiëntenvereniging Hersenletsel.NL

Mevrouw Vos – Lentjes
Mevr. Vos – Lentjes kreeg een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Lourdeswerk afdeling Huissen en de ondersteunende werkzaamheden bij de activiteiten in de kerk.

Mevrouw Mulder – Lentjes
Mevr. Mulder – Lentjes kreeg een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de Lourdeswerk afdeling Huissen en de ondersteunende werkzaamheden bij activiteiten in de kerk.

HuissenStad  feliciteert de gedecoreerde inwoners van Lingewaard met hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Met dank aan Niels Sparnaaij van Foto Mireat uit Gendt voor de foto’s.

De geluidskwaliteit van de video’s is verre van optimaal. Onze excuses hiervoor.