Zondag 3 oktober 2021 om 15.30 uur kunt u gaan genieten van een fraai afwisselend concert door een drietal beroeps musici die elkaar gevonden hebben en opereren onder de naam “Gulden Euro Trio”. Één van deze muzikanten hebben de burgers in Huissen al regelmatig horen spelen. Nee, niet in de kerk maar vanuit de nok van de kerktoren. De pianist van het trio, Marcel Siebers, is namelijk ook de beiaardier van Huissen (en van Venlo en Cuijk). Hij speelt samen met klarinettiste Marieke van der Lee en fluitist Pip van Steen.

Het is al bijna 20 jaar geleden dat we de Gulden inruilden voor de Euro. Zolang ook speelt het Trio al samen. Marcel en Pip (dus niet Woezel en Pip) studeerden allebei op het conservatorium te Arnhem. Later werden zij collega´s op de muziekschool van Wijchen en zijn het samenspelen met veel plezier gestart. In die 20 jaar is er een afwisselend en uitgebreid repertoire ontstaan.

Marieke studeerde klarinet in Utrecht en is pas recent het trio komen completeren.

Het repertoire bevat filmmuziek van onder meer Ennio Morricone, Henri Mancini(Pink Panther) klassieke muziek van o.a. Bach en Schubert, popmuziek van de band Focus (jaren ’70) en zelf gecomponeerde muziek. De mooiste stukken uit dat repertoire staan vanmiddag op het programma!

De toegang is vrij maar tegelijkertijd wordt een gift na afloop op prijs gesteld.

Kortom, het huidige concertprogramma van “Gulden Euro Trio” is een mix van goed in het gehoor liggende klassieke werken in combinatie met bekende filmklassiekers en natuurlijk enige eigen composities.

Wie zijn deze musici

Pip van Steen is fluitist en componist. Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem, Amsterdam (klassiek) en Den Haag (jazz). Pip componeerde veel aan de fluit gerelateerde muziek waarvan het merendeel is uitgegeven bij Broekmans & Van Poppel. Tevens schreef hij muziek voor bedrijfsfilms, kindertheater en televisie.

Daarnaast was Pip voor kort docent dwarsfluit, ensembleleider en theoriedocent bijDe Lindenberg Huis voor de Kunstente Nijmegen. Vanuit zijn ervaring alscomponist van lichte muziek met een jazzy feeling’ wil hij dwarsfluitleerlingeninspireren met als middel het inzeten van workshops met zijn muziek alsuitgangspunt.

Samen met Marcel Siebers is hij medeoprichter van het Gulden Euro Trio.

Meer over Pip kunt u vinden op: www.pipvansteen.com

Marieke van der Lee is geboren in Nijmegen, als dochter van twee uitvoerende musici. Muziek maken is van kleins af aan een belangrijk deel van haar leven. Na gestart te zijn met blokfluit in de kleuterklas pakte ze als achtjarige de klarinet. Een half jaar later speelde ze al in het plaatselijke Jeugdorkest van Harmonie Erica uit Mook, onder inspirerende leiding van haar vader als dirigent. Als middelbare scholiere begon ze al met invallen bij verschillende orkesten, iets wat ze nu nog steeds met veel plezier doet. Ze viel onder andere in bij de Marinierskapel, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en de Philharmonie Zuid-Nederland. Haar

Masteropleiding volgde ze in Tilburg bij Geert Baeckelandt, die haar coachte in het ontwikkelen van haar eigen stijl. Deze studie heeft Marieke in 2016 Cum Laude afgesloten. Onlangs heeft Marieke haar droombaan als klarinettiste gevonden bij de Koninklijke Militaire Kapel.

Marcel Siebers is pianist, beiaardier, componist en dirigent. Hij studeerde af  aan het Arnhems conservatorium en aan de Nederlandse Beiaardschool.

Marcel Siebers is stadsbeiaardier van Venlo, Cuijk en Huissen.

Als componist won hij diverse prijzen bij internationale compositiewedstrijden voor beiaard. Als pianist is hij actief in het “Gulden Euro Trio” (www.guldeneurotrio.eu), als docent in zijn eigen studio in Cuijk. Verder voert hij de directie over de parochiële koren van de Willibrordusparochie te Mill.

In 2008 ontving hij de cultuurprijs van de gemeente Cuijk en 2016 de ‘bronzen merlet’ voor de culturele verdiensten in de gemeente Cuijk.

Meer over Marcel is te vinden op: www.marcelsiebers.nl