zaterdag 2 december 2023
Home Gemeente Tozo 4…

Tozo 4…

461

Bent u ondernemer of zzp’er en komt u in acute financiële problemen door de coronacrisis? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Tozo-regeling. Inmiddels is de 4e ronde ingegaan van de Tozo (Tozo 4).

Aanvragen Tozo 4

Tozo 4 kunt u vanaf 1 april tot en met 30 juni 2021 aanvragen. De voorwaarden zijn hetzelfde als voor Tozo 3. U kunt Tozo 4 aanvragen via het  formulier op www.arnhem.nl/tozo. Als u in 2021 al eens recht had op een Tozo -uitkering, kunt u een verkort formulier gebruiken.

Wat kunt u aanvragen?

U kunt een aanvraag doen voor:

  • een uitkering levensonderhoud, die uw gezinsinkomen voor maximaal 3 maanden (tot en met uiterlijk 30 juni 2021) aanvult tot het sociaal minimum; en/of
  • een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157.

Kom ik in aanmerking?

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de regeling? Door de vragen op www.krijgiktozo.nl te beantwoorden, krijgt u een indicatie of u bij de doelgroep hoort. En daarmee wel of niet in aanmerking kunt komen. Belangrijke voorwaarden zijn:

  • dat u in 2019 ten minste 1.225 uur werkzaam bent geweest in uw eigen bedrijf of zelfstandig beroep (het urencriterium) en
  • dat u op 17 maart 2020 stond ingeschreven bij KVK.

Na aanvraag van TOZO 4 krijgt u binnen 8 weken bericht of we uw aanvraag kunnen toekennen.

Heeft u beiden een eigen bedrijf?

Zijn u en uw partner allebei zelfstandige? Dan kan slechts één van u beiden een aanvraag voor de uitkering levensonderhoud indienen. De uitkering is wel bestemd voor u samen, want deze vult uw gezinsinkomen aan. U kunt wel allebei een aanvraag doen voor een lening voor bedrijfskapitaal. U moet deze aanvraag beiden ondertekenen.

Hulp na TOZO: we staan nu al voor u klaar

De coronacrisis duurt nu al meer dan een jaar. Misschien krijgt u steeds meer geldzorgen. Daarom bieden we nu ook hulp en advies. Kijk op www.lingewaard.nl/corona-informatie-voor-ondernemers-zorginstellingen-verenigingen-en-stichtingen of www.meedoeninlingewaard.nl voor meer informatie over schuldhulpverlening aan ondernemers via Zuidweg en partners of vier collega ondernemers.

Meer informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over de Tozo. Kijk tussen de veelgestelde vragen over de Tozo-regeling of uw vraag hier tussen staat. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de servicedesk Tozo via servicedesktozo@arnhem.nl of 0800-1809.

Extra steun met TONK?

Is uw inkomen sterk gedaald en heeft u daardoor problemen met het betaling van uw huur of hypotheek?
Dan kunt u, ook als ondernemer, misschien een uitkering krijgen via de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Op www.lingewaard.nl/TONK vindt u meer informatie. De regeling loopt van 1 januari t/m 30 juni 2021 en handelt de gemeente Lingewaard rechtstreeks af.

Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard.