zaterdag 2 december 2023
Home Gemeente Tot en met zondag 14 februari halen we geen afval op….

Tot en met zondag 14 februari halen we geen afval op….

584

Persbericht gemeente Lingewaard

Vanwege het winterweer halen we tot en met zondag 14 februari geen afval op. De vrijwilligers halen ook geen oud papier op. Door de sneeuw en het ijs op veel wegen blijft het ook de komende dagen niet verantwoord om de wijken in te rijden met de grote vuilniswagens.

Ophaaldagen oud papier halen we niet in

Zou het oud papier deze week bij u worden opgehaald? Dan halen we deze dag niet in. We komen de eerstvolgende ophaaldag weer bij u langs.

Ophaaldagen gft-afval halen we niet in

We halen de ophaaldagen van gft niet in. Door de kou vriest het gft nu ook vast in de gft-container. Daardoor is het lastig om de containers te legen. De komende week blijft het behoorlijk vriezen.

Ophaaldagen pmd-afval halen we niet in

We halen de ophaaldagen voor het pmd-afval niet in. U kunt uw afval bewaren tot de volgende inzameldag.

Ophaaldagen van restafval halen we wél in

Wanneer het weer veilig kan, halen we zo snel mogelijk de restafval-inzameldagen in. We proberen daarna het normale schema weer op te pakken.

We legen boven- en ondergrondse afvalcontainers waar het kan

De bovengrondse en ondergrondse afvalcontainers proberen we te legen waar het veilig kan. Ziet u dat uw boven- of ondergrondse afvalcontainer vol is? Dan is het fijn wanneer u uw afval op een later moment brengt. Zo houden we samen Lingewaard schoon.

Automatische herinneringen via de app

Gebruikt u de afvalapp? Dan kan het zijn dat u een automatische herinnering krijgt over uw ophaaldag. We kunnen deze meldingen niet tijdelijk stopzetten. Om verwarring te voorkomen, kunt u deze berichten zelf tijdelijk uitzetten. Via de nieuwsberichten in de Afvalapp, op onze website of sociale media houden we u op de hoogte van de ophaaldagen.

Afval inzamelen vanaf 15 februari

We hopen dat we volgende week het afval weer huis aan huis kunnen inzamelen. Als we weer afval kunnen inzamelen, dan laten we u dat weten. We vertellen u dan ook wanneer de inhaaldagen zijn. Volg voor nieuwe berichten onze sociale media. Of kijk op onze website, de Afvalapp en digitale afvalwijzer.

Sulo

Heeft u een afspraak met Sulo, bijvoorbeeld over een nieuwe rest- of gft-container? En bent u nog niet gebeld om de afspraak te verzetten? Dan kunt u hen zelf bellen om een nieuwe afspraak te maken: 0800 02 31 323.