Woensdag 23 december kreeg de Huissense turnvereniging SGS de sleutel van de nieuwe, tijdelijke gymzaal. In deze zaal kunnen de leden van SGS turnen totdat de permanente huisvesting klaar is.

Wethouder Janssen is blij dat hij de sleutel van de zaal nog dit jaar aan SGS kon geven. “Het was spannend of we de zaal binnen een jaar konden neerzetten. Ik ben blij dat we SGS op tijd een tijdelijk onderkomen kunnen geven. En hoop dat zij hier prettig kunnen turnen”.

Derk Blijleven, voorzitter van SGS, nam de sleutels met genoegen aan. “Heel fijn dat onze sporters, turners en trainers op zo’n goed bereikbare plek in Huissen de komende jaren mogen gaan sporten!”

Aan de slag in de turnzaal
Turnvereniging SGS gaat nu zelf aan het werk in de gymzaal. Bijvoorbeeld om de toestellen goed vast te maken aan de vloer. Daarna leggen zij de vloer en verhuizen zij alle toestellen. Naar verwachting kunnen de leden vanaf eind januari volop turnen in de nieuwe gymzaal.

Terugblik
SGS turnt nu in de gymzaal van de Aloysiusschool aan de Langekerkstraat. Hier moeten zij uit omdat wij het gebouw in 2021 slopen. Op 11 december 2019 neemt de gemeenteraad het besluit om SGS tijdelijk te huisvesten op Park ’t Rosendael. In 2020 hebben we alles geregeld om een tijdelijke gymzaal mogelijk te maken. Voor de aanvraag van de vergunning hebben we verschillende onderzoeken gedaan. De onderzoeken gingen over flora en fauna, bodem, parkeren en explosieven. Na de meervoudig onderhandse aanbesteding heeft BUKO in het najaar de bouw van de gymzaal op zich genomen. Deze week hebben zij de zaal opgeleverd.