Steeds meer mensen werken in deze tijd vanuit huis. Dat gebeurt veelal door middel van beeldbellen. Online contact staat gelijk aan multitasken. Normaal gesproken nemen we iemand als vanzelf in zijn geheel waar. Via scherm mist er bepaalde informatie en moeten we meer en andere signalen ‘ontcijferen’ om erachter te komen hoe de ander zich tot ons verhoudt. Bovendien worden er vaak meerdere taken tegelijkertijd gedaan: beeldbellen – wat nog geen standaard activiteit is voor ons -, vergaderen en documenten bewerken bijvoorbeeld. Dit gaat vaak samen met wisselen van scherm dat u voor u ziet. Er zijn, kortom, tegelijkertijd diverse activiteiten die een beroep doen op uw denkvermogen.

Het is dan ook niet vreemd dat er in de loop van de dag stress en vermoeidheid optreden. De vraag is wat daaraan te doen valt.

Hoe dat werkt in ons brein en, misschien nog wel belangrijker, wat hieraan te doen valt wordt verduidelijkt in een online lezing vanuit Praktijk InZicht in Huissen.

Deze lezing vindt plaats op dinsdagavond 2 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Toegang tot de lezing gaat via Microsoft Teams. U kunt kosteloos deelnemen. Opgave via email naar welkom@praktijkin-zicht.nl.