Wist u dat er in Lingewaard een speelotheek is, die al 31 jaar actief is met het uitlenen van speelgoed? Wij hebben al op verschillende locaties onze activiteiten kunnen uitvoeren, maar sinds februari 2020 zijn wij gevestigd in het Gemeenschapshuis, van Wijkstraat 31. Door de coronaperikelen was het vorig niet mogelijk de deuren geopend te houden. Met kleine stapjes konden we weer meer voor onze leden betekenen en inmiddels zijn we sinds begin dit jaar gestart. Nog niet helemaal op volle kracht, maar we zijn er weer. De speelotheek wordt gerund door 12 enthousiaste vrijwilligers, waarvan een aantal al vanaf het begin (1990) deel uitmaken.

Het uitlenen van speelgoed gaat op dezelfde manier als boeken lenen bij de bieb.

De uitleentermijn is 4 weken. Eventueel verlengen is mogelijk, mits het speelgoed niet gereserveerd is. De kosten bedragen € 50,– per jaar. Hiervan bekostigen wij de aankoop van nieuw speelgoed en onze maandelijkse lasten voor huur etc.

Wij worden voor een deel gesubsidieerd door de gemeente en worden eens in de 

3 jaar gesponsord door de Rabobank voor de aankoop van erg kostbaar en duurzaam speelgoed.

U HEEFT KEUZE UIT 800 STUKS SPEELGOED!!

Spellen, muziekinstrumentjes, puzzels, constructie, Playmobil, Lego, Duplo, Rijdend materiaal, etc. Themadozen zoals een verjaardagsdoos, ziekenhuis, ridders, prinsessen en een buitenspeeldoos.

En natuurlijk ook voor de allerkleinsten hebben wij 2 kasten met zintuiglijk speelgoed.

Voor oppasoma’s en -opa’s is de speelotheek ook een uitkomst. 

Er wordt dan ook veel gebruik van gemaakt.

Onze openingstijden zijn: 
vrijdag 14.00u – 15.30u 
zaterdag 10.00u-11.30u.

In de zomervakantie is de speelotheek alléén op zaterdag geopend.

Wij nodigen u van harte uit eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen tijdens de openingsuren. Of via onderstaand telefoonnummer of ons mailadres informatie inwinnen.

Contact: secretariaat: Ina Rotteveel tel.nr. 026-3253096
speelotheekhuissen@gmail.com

website: www.speelotheekhuissen.nl