Persbericht RKHVV

Na lang zwoegen en zweten, eindelijk het telefoontje van de KNVB. Er is groot feest in Huissen bij de Blauwen, de dames klimmen hogerop!

RKHVV vrouwen 1, koploper afgelopen seizoen in de 3e klasse heeft haar papieren promotie binnen.
De wens om te promoveren was al sinds vorig seizoen actief, toen werd promotie op een haar na gemist door een vroegtijdige uitschakeling in de nacompetitie. Dit seizoen was alles anders.
Met 2 periodes op zak en 6 punten los van de naaste achtervolgers en tel daarbij de maar liefst 58 gescoorde doelpunten en slechts 14 (!) tegentreffers op, was het verzoek om te promoveren meer dan terecht. Het honoreren door de KNVB van dit verzoek is dan ook zeer zeker verdiend.

Het levert het team van trainer Jacques Kleingeld de gewenste promotie op en voor RKHVV is het, nadat 3 jaar geleden het terugtrekken uit de topklasse van het voormalige regionale voetbalbolwerk, een mooie stap naar een hogere klasse op.

RKHVV Vr1 draaide een prima seizoen en speelde voor de prijzen zoals ze dat noemen.
Sterker nog; de dames lagen op kampioenskoers. De vroegtijdig afgebroken competitie was voor de dames dan ook een hard gelag. Daags na de bekendmaking van de KNVB dat er dit seizoen geen promoties en degradaties zouden zijn had de competitieleider van de KNVB al een verzoek binnen om tóch te kunnen promoveren.

Het antwoord laat in zo’n geval altijd te lang op zich wachten. Uiteindelijk kwam het langverwachte en bevrijdende bericht: ”RKHVV Vr1 promoveert naar de 2e klasse!”.
Trainer Jacques Kleingeld reageerde verheugd en met zijn kenmerkende enthousiasme “Weken geleden reeds verzoek ingediend, weken in spanning gezeten, omdat wij als hoogst genoteerde koploper van alle 3e klassers op de 1e plaats stonden, vind ik het terecht en ben ik heel erg blij voor het team, ook omdat we nagenoeg in tact blijven, hopen we het goede werk voort te kunnen zetten in de 2e klasse.“

De selectie is grotendeels in tact gebleven. Met een aantal nieuwe speelsters is de selectie behoorlijk op peil gebracht. Ze staan te popelen om aan de nieuwe uitdaging te beginnen.

Bron: RKHVV