Op 5 en 6 augustus komen medewerkers van Band op Spanning naar Lingewaard.Op het parkeerterrein van de carpoolplek in Bemmel (5 aug) en Molenweide in Huissen (6 aug) voeren zij de gratis service Band op Spanning uit. Met professionele mobiele apparatuur controleren zij de bandenspanning van de auto’s en pompen de banden op als dat nodig is.
 
Hoe gaat het in z’n werk?
Servicemedewerkers staan dag bij de in- en uitgang van het terrein en spreken de automobilisten aan. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Nadat u de auto heeft geparkeerd en op pad bent gegaan, hoeft u niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden als dat nodig is weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. Daarna wisselen zij de aanmeldkaart om voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen!
 
Liever niet meedoen?
Wilt u niet meedoen? Zeg dit dan tegen onze medewerkers. Zij komen nooit ongevraagd aan uw auto. Zij controleren alleen de banden van auto’s met een aanmeldkaart onder de ruitenwisser.
 
Waarom de spanning controleren?
In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Rijden met een te lage bandenspanning maakt autorijden duurder en is gevaarlijk want de verkeersveiligheid neemt af. Kijk op www.bandopspanning.nl voor meer informatie.
 
Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard.