Afgelopen augustus is Pedro zijn avontuur in Nederland gestart. Hij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Pedro is bij een gastgezin geplaats waar hij het eerste half jaar van zijn uitwisseling kan doorbrengen en volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Arnhem, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Pedro vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Uitwisseling naar Nederland
Pedro doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.
Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Pedro?
De 17-jarige Pedro uit Brazilië is een vrolijke en betrouwbare jongen. Hij volgt les aan een middelbare school in Arnhem: “School hier is heel anders dan in Brazilië, het schoolsysteem hier vind ik een stuk fijner” Pedro vertelt dat hij elke dag zijn Nederlands oefent: “Nederlands leren vind ik best lastig, ik probeer wel elke dag een paar zinnetje te oefenen. Ook helpen de Nederlandse lessen op school heel erg” Als we vragen naar het grootste verschil tussen Nederlanders en Brazilianen heeft hij al snel een antwoord klaar staan: “Nederlanders zijn erg direct, dit is in Brazilië heel anders” Pedro vertelt dat hij erg moet wennen aan het weer hier: “In Brazilië wordt het ’s winters niet kouder dan 10 graden. Vorige week zag ik dan ook voor het eerst sneeuw!” De Braziliaanse scholier is hier nu al een aantal maanden en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken: “Ik ben al naar een aantal groten steden geweest zoals Utrecht en Amsterdam en heb al veel Nederland eten geprobeerd. Mijn favoriete Nederlandse eten is pepernoten!”
De Braziliaanse scholier heeft het erg naar zijn zin in Nederland. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Pedro vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active.

Wie biedt Pedro een warm thuis in Huissen of omgeving?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.
Bent u nieuwsgierig geworden naar Pedro en het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.