Ophaaldagen veranderen en nieuwe afvalwijzer

1510

Persbericht Gemeente Lingewaard

Vanaf woensdag 1 april haalt Remondis het afval bij u op. Dit betekent dat zij bij veel huishoudens het afval op een andere dag ophalen dan u bent gewend. Mensen die vorig jaar om een papieren afvalwijzer vroegen, krijgen deze week de nieuwe papieren afvalwijzer in de brievenbus. 

Ophaaldagen veranderen

Voor bijna alle huishoudens in Lingewaard veranderen op 1 april de ophaaldagen voor afval. Dat komt omdat vanaf 1 april Remondis het afval bij u ophaalt. U herkent hen aan de vrachtwagens op de foto hieronder. Heeft u vanaf 1 april vragen over het (niet) legen en ophalen van de restafval-, GFT-containers en de PMD-zakken? Dan kunt u met Remondis bellen op nummer (024) 37 25 250.

Ophalen oud papier vanaf 1 juli

We krijgen steeds minder geld voor het oud papier dat we ophalen. En het kost ook steeds meer om het in te zamelen. Daarom kunnen wij niet doorgaan met de manier waarop we het oud papier nu inzamelen. Samen met onze nieuwe inzamelaar Remondis en de vrijwilligers willen we kijken wat er in de toekomst mogelijk is. Want wij willen oud papier en karton nog steeds apart inzamelen. Zo kunnen we het blijven gebruiken als grondstof voor nieuw papier. Tot 1 juli verandert er nog niets voor u. In de tweede helft van juni maken wij bekend wanneer we het oud papier vanaf 1 juli ophalen. Kijk hiervoor op www.mijnafvalwijzer.nl of de afvalapp.

Nieuwe papieren afvalwijzer

Deze week komt de nieuwe papieren afvalwijzer in de brievenbus. Dit geldt alleen voor de mensen die vorig jaar om een papieren afvalwijzer vroegen. Wij hebben de papieren afvalwijzer veranderd. Dit is vanaf nu een persoonlijke afvalwijzer. U hoeft niet meer te kijken in welk gebied u woont. Op de kalender staat precies op welke dag we het afval bij uw adres ophalen.

Altijd op de hoogte

Wilt u altijd weten wanneer wij het afval bij u ophalen? Ook als wij een ophaaldag veranderen omdat het bijvoorbeeld slecht weer is? Gebruik dan uw digitale afvalwijzer of download de afvalapp. Hier kunt u ook instellen dat de app u een bericht stuurt wanneer u het afval aan de straat moet zetten.