Persbericht gemeente Lingewaard

De gemeente Arnhem organiseert een inleveractie voor vuurwerk. Ook de gemeente Lingewaard heeft besloten hieraan mee te doen. Daarom kunnen alle inwoners van de gemeente Lingewaard op maandag 28 december hun vuurwerk inleveren op de gemeentewerf in Arnhem.

Het kabinet heeft voor komende jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Het is verboden om vuurwerk te verkopen, te bezitten, af te steken en te vervoeren. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen en zo de ziekenhuizen en de zorgmedewerkers te ontlasten die alle bedden en artsen nodig hebben voor coronapatiënten en de andere noodzakelijke zorg.

Burgemeester Kalfs: “Wij bieden onze inwoners de mogelijkheid vuurwerk in te leveren, gratis en zonder boetes. Zo kunnen we gevaarlijke situaties en overlast voorkomen. We moeten er samen alles aan doen om de overbelaste zorg niet verder te belasten. Kom je vuurwerk dan ook inleveren. En draag zo bij aan een veilige en gezellige jaarwisseling voor iedereen.”

Datum en locatie
Inwoners van Lingewaard die nog vuurwerk hebben kunnen dit op maandag 28 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur inleveren bij de gemeentewerf in Arnhem, Snelliusweg 60. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon.

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Het vuurwerk wordt opgeslagen in speciale containers die hiervoor geschikt gemaakt zijn. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen bijeen op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand.

Veilig vervoeren
Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf zal het vervoer en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. De Omgevingsdienst Arnhem en de politie zijn aanwezig om het vuurwerk feitelijk in te nemen. Tevens is er beveiliging aanwezig op de betreffende dagen.

Bij het vermoeden van opslag van vuurwerk in de buurt kan altijd worden gemeld door te bellen via 0900-8844. Zo verkleinen we het gevaar in onze gemeente nog meer.