Lingewaard Cup: strijd tussen oudste jeugd Betuwse voetbalclubs
Eindelijk weer voetbal in de regio op niveau en om de knikkers. Zondag 4 juli (was 26 juni maar is aangepast) strijden de oudste junioren van Betuwse voetbalclubs om de Lingewaard Cup. En nog wel op het gloednieuwe sportpark van Jonge Kracht in Huissen.
Het gaat om de eerste editie van dit eendaagse toernooi. In totaal acht JO19-teams strijden om de Lingewaard Cup. Zes uit de gelijknamige gemeente; organisator Jonge Kracht uit Huissen en stadgenoot RKHVV, Sv Angeren, Sc Bemmel, De Bataven uit Gendt en GVA uit Doornenburg. En twee uit de gemeente Overbetuwe; Spero uit Elst en OSC uit Oosterhout.
Er is ook een meidentoernooi, met vijf deelnemers. De MO19-teams van GVA (1 + 2), De Bataven, Spero en Jonge Kracht.

De (poule)wedstrijden beginnen al om 11.00 uur. Na de sportieve plichtplegingen op de nieuwe accommodatie van Jonge Kracht, is er een feestavond met barbecue en dj (tot 22.30 uur).

Stuwende kracht achter de Lingewaard Cup is Jeroen Neuhaus. Hij is al jarenlang – succesvol – trainer bij de jeugd van ‘de rooien’. Zo loodste hij zijn huidige team JO19 naar de landelijke vierde divisie.
,,Hiermee slaan we als club een nieuwe weg in met het organiseren van toernooien. Daarvoor werken we ook samen met Voetbal Talenten Toernooi. Dat organiseert speciaal voor de jeugd twee districtskampioenschappen plus een officieel NK.’’

Publiek
Maar eerst dus de Lingewaard Cup op zaterdag 26 juni a.s. bij Jonge Kracht. De sponsoren zorgen voor gratis deelname en een lunch. De winnaar bij zowel jongens als de meiden wint een grote wisselbeker. ,,Dit toernooi is natuurlijk een mooie afsluiting van het seizoen én van het voetballen in de jeugd. Een paar maanden later spelen ze bij de senioren. We willen dit toernooi hier ieder jaar organiseren.’’

De toernooiorganisatie hoopt dat de versoepelingen rond corona op 26 juni zodanig zijn, dat er publiek kan komen kijken naar de wedstrijden van de voetbaltalenten én naar de prachtige nieuwe accommodatie van Jonge Kracht.

Jeroen Neuhaus (staand), trainer van Jonge Kracht JO19-1 en stuwende kracht achter de nieuwe Lingewaard Cup. (Eigen foto)
Een blik op de nieuwe accommodatie van Jonge Kracht, dat de laatste fase van de bouw beleeft. (Foto: Stelis Vastgoedontwikkeling)
Het team van Jonge Kracht JO19 dat voor corona promotie naar de landelijke vierde divisie bewerkstelligde. (Foto: Hennie van Diest – Omroep Lingewaard)