De gemeenteraad heeft vanavond Nelly Kalfs (59) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Lingewaard. Kalfs volgt in september waarnemend burgemeester Josan Meijers op die na het vertrek van Marianne Schuurmans de ambtsketen droeg.

Kalfs is nu nog hoofdingenieur-directeur bij Rijkswaterstaat-Oost. Dat doet zij sinds maart 2016. Daarvoor werkte zij onder meer bij gemeente Amsterdam (hoofd verkeersonderzoek), Ministerie van Verkeer en Waterstaat (programmamanager bereikbaarheid) en als directeur bij Stichting Kijkonderzoek. Kalfs is niet verbonden aan een politieke partij.
Op de burgemeestersvacature in de gemeente Lingewaard reageerden 34 kandidaten. De groep sollicitanten bestond uit 23 mannen en elf vrouwen, in de leeftijd van 21 tot 63 jaar. Onder de sollicitanten bevonden zich vier kandidaten met ervaring als burgemeester, dertien (oud-) wethouders en negen personen met overige dagelijkse ervaring in het openbaar bestuur.

De vertrouwenscommissie sprak met een aantal kandidaten en schoof Kalfs als meest geschikte naar voren. Margareth Bouwmeister, die als voorzitter van de vertrouwenscommissie de zoektocht naar de nieuwe burgemeester leidde, omschrijft Kalfs als een ‘een warme persoonlijkheid met een groot zakelijk netwerk en veel professionele bagage’. “Bijzonder is bovendien dat zij geboren is in Lingewaard en in verschillende kernen heeft gewoond.”