Vrijdag 29 mei vond de Nationale Balkon Beweegdag plaats. Samen met Jordi Braam (Fysiotherapeut en oprichter van Lingewaard Fit), Alida Leeuw (vitaliteitscoach), Saskia Hofman (Yoga/leefstijlcoach) en de mannen van Old Stars/Walking Footbal hebben bewoners van Sancta Maria & ’t Binnenwater in Huissen samen een half uurtje kunnen bewegen. Op onze Facebookpagina en die van HuissenStad is een mooi filmpje te zien met dank aan Fons Sluiter.

Wilt u blijven bewegen kijk dan eens op www.lingewaardfit.nl. Via dit platform worden voor alle ouderen (55+) in de gemeente Lingewaard gratis online beweegtrainingen aangeboden. Het is heel belangrijk om in beweging te blijven.

Volgens de hartstichting moet een volwassene 2,5 uur per week intensief bewegen om hart- en vaatziekten te voorkomen of de kans daarop te verkleinen. Maar hoe doet u dit met de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt en niet precies weet wat goed voor u is? Jordi Braam, bedenker en oprichter van het platform legt het u graag uit en neemt u aan de hand in de online trainingen. Er zijn al meer dan 400 mensen aangemeld!

De Sport- & Cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard zullen Lingewaard Fit in de opstart zeker blijven ondersteunen. Draag je Lingewaard een warm hart toe? Ben je professioneel actief in de sport? En wil je mensen in beweging brengen stuur een mail naar q.vandeven@swlingewaard.nl, wie weet ben jij dan straks te zien op Lingewaard Fit.