Mooie initiatieven die ontstaan in Lingewaard…

Persbericht SWL

828

Het is een rare tijd met veel onzekerheden. We moeten allemaal op zoek naar een ander ritme. Voor iedereen is het opeens even anders als normaal, thuis werken, niet naar school kunnen, beperkte hulp in/aan huis, beperkte sociale contacten. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je elkaar helpen? Hieronder een greep uit de mooie initiatieven die de afgelopen weken zijn ontstaan in Lingewaard.

Vrijwilligers Tonnie en Doortje zijn vrijwilligers bij Stichting Welzijn Lingewaard en koken normaal iedere week voor zo’n 30 mensen in het Open Eetcafé in Huissen. Ze hebben nu hun creativiteit omgezet in het maken en versturen van kaarten. Iedere bezoeker van hun Open Eetcafé heeft een kaart ontvangen met een positieve boodschap erop. Dit om hen een hart onder de riem te steken.

In Gendt is het initiatief ontstaan om mondkapjes te naaien. De vraag kwam vanuit Buurtzorg Gendt. De behoefte aan beschermend materiaal is groot. Henny Wigman heeft dit opgepakt en is momenteel met zo’n 32 vrouwen uit Gendt mondkapjes aan het naaien. Ieder heeft zo zijn eigen kwaliteiten en helpt mee met knippen, linten stikken, kapjes naaien. Vervolgens zorgen vier koeriers dat de mondkapjes bij Buurtzorg komen.

Inmiddels is dit initiatief ook over gewaaid naar Huissen, waar Anne-Mieke Philips met een aantal naaisters druk bezig is voor Buurtzorg Huissen. Er is nog behoefte aan mensen die kunnen naaien in Huissen (mail naar: amw.philip@gmail.com).

En sinds twee weken staan onze vrijwilligers Willem en Berry op donderdag in de keuken om voor maximaal 50 bezoekers van het Open Eetcafé een maaltijd te bereiden. Vrijwilligers van de Soepgroep Huissen, Open Eetcafé Huissen, Wielewaal Gendt en inwoners die zich via de Coronahulplijn gemeld hebben iets te willen doen, hebben vervolgens de 45 maaltijden bij de mensen thuis bezorgd. Zij waren allen zo dankbaar voor dit gebaar en de inzet van Willem en zijn team!

Heeft u een mooi initiatief, wilt u hulp aanbieden of zelf hulp nodig of behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Lingewaard. Wij zijn bereikbaar op 088-255 25 55 of vraag@swlingewaard.nl