vrijdag 27 januari 2023
Home Gemeente Lingewaard zoekt pleegouders…

Lingewaard zoekt pleegouders…

119

In onze gemeente zijn we hard op zoek naar pleegouders. Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Voor deze kinderen wordt een pleeggezin gezocht. Waar ze in een gewone gezinssituatie terecht komen. Een fijne leefomgeving, waar ze mogen zijn, tot ze weer teruggaan naar hun ouders of zelfstandig gaan wonen.

Wat houdt pleegzorg in?

  • Bij pleegzorg komt een kind in een gezin waar het (tijdelijk/ gedeeltelijk) niet bij de biologische ouders woont.
  • Bij pleegzorg blijft het kind wettelijk het kind van de biologische ouders. Ouders houden in veel gevallen (een deel) van het ouderlijk gezag en het kind houdt de achternaam van de biologische ouders.
  • Bij pleegzorg blijven ouders zoveel mogelijk betrokken bij hun kind, ook al woont het (tijdelijk of helemaal) niet meer bij hen.
  • Bij pleegzorg wordt gekeken of een kind weer terug kan naar de biologische ouders.
  • Pleegzorg is een vorm van hulpverlening. Er is altijd een hulpverlener betrokken bij het kind, de pleegouders en de ouders.

Is pleegouder worden iets voor u?

Lees dan de brochure ‘Zorgen voor het kind van een ander(externe link)‘. Of kijk op www.ikwilpleegouderworden.nl(externe link) voor meer informatie. U kunt ook contact opnemen met pleegzorgorganisatie entrea lindenhout via pleegzorg@entrealindenhout.nl of telefoonnummer (088) 35 62 000.