Vanavond is de door VVD voorgedragen wethouder Nick Hubers benoemd door de gemeenteraad als nieuwe wethouder in het college van Lingewaard. Nick Hubers wordt wethouder Financiën, Economische Zaken, Wonen, Onderwijs, Leefbaarheid en Dienstverlening. Hij volgt hiermee Helga Witjes op. Zij is gisteren, 2 februari 2022, geïnstalleerd als gedeputeerde bij de provincie Gelderland.

Geboren en getogen in Lingewaard
Nick Hubers is 31 jaar en woont in Huissen. De afgelopen 12 jaar was Hubers al gemeenteraadslid. Eerst voor de partij B06 (tot en met 2017) en de afgelopen vijf jaar voor de VVD. Hij is belastingadviseur en werkte de afgelopen jaren onder meer bij PwC en de gemeente Arnhem. Hij woont al zijn hele leven in Lingewaard, in Bemmel en nu in Huissen. Naast gemeenteraadslid was hij actief in het Lingewaards verenigingsleven waaronder de scouting van Huissen-Zand.

Trots op benoeming
Wethouder Nick Hubers is trots dat de gemeenteraad hem heeft benoemd als wethouder. “Wethouder zijn in Lingewaard is voor mij een bijzonder eervolle taak. Omdat ik in deze rol alle inwoners van onze mooie gemeente mag dienen. Ik ga dan ook vol met energie en vertrouwen aan de slag! Nick Hubers wil zich de komende maanden vooral inzetten voor woningbouw, inwonersinitiatieven en ondernemers. “Juist in deze coronatijd wil ik als wethouder de verbindende schakel zijn tussen ondernemers en gemeente. Om te horen wat er leeft en speelt en waar we ondernemers verder bij kunnen ondersteunen.”

Welkom en felicitaties
Burgemeester Nelly Kalfs feliciteert Nick Hubers met zijn benoeming en heet hem van harte welkom. “We zijn blij met de komst van Nick in het college en kijken uit naar de samenwerking. Vanuit zijn raadslidmaatschap is hij bekend met thema’s die belangrijk zijn voor Lingewaard. We zijn ervan overtuigd dat Nick voortvarend aan de slag kan gaan in zijn nieuwe rol.”

Foto: © Niels Sparnaaij / Foto MIREAT Gendt

<