De afgelopen periode mocht ik jullie burgemeester zijn. Ik heb genoten van jullie warme belangstelling voor elkaar en voor mij. Van de enorme hoeveelheid gezelligheid en activiteiten, te veel om te noemen. Van pony-markt, bevrijdingsherdenkingen, sinterklaasintochten, kermissen tot carnaval. En nog veel meer!

Heel bijzonder waren ook mijn ontmoetingen met bruidsparen, 100-jarigen en genaturaliseerde nieuwkomers. Steeds weer anders, altijd mooie gesprekken.

En dan, in februari 2020, viel alles van de ene op de andere dag stil. Corona, COVID19, was de oorzaak. Juist in deze tijd zag ik jullie uitzonderlijke kracht. Jullie stonden voor elkaar klaar, deelden lief en helaas ook leed, ondersteunden familie en buren. Jullie deden gewoon wat nodig was!

Ook de komende tijd zijn die Lingewaardse kwaliteiten nog hard nodig. Het virus is immers nog niet weg. Maar omdat ik jullie heb leren kennen als een zorgzame, hechte gemeenschap weet ik dat jullie er samen opnieuw goed doorheen zullen komen.

Wij mogen heel trots zijn op onze mooie gemeente. Ik ben van Lingewaard gaan houden en ik kom vast nog wel eens bij jullie fietsen of feesten.
Ik wens jullie heel veel goeds voor de komende jaren, samen met jullie nieuwe burgemeester, mevrouw Nelly Kalfs.

Hartelijke groet,
Josan Meijers