Persbericht damvereniging VBI.

Leo Steyntjes is 17 december teruggevlogen naar Australië en komt waarschijnlijk niet terug naar Nederland. Niet verrassend als je bedenkt dat Leo 88 jaar is en het vliegen naar Australië 20 uur vergt.

Leo is in 1934 geboren in Huissen. Op 14-jarige leeftijd kwam hij via het schooldammen in aanraking met de damsport en raakte hieraan verslaafd. Hij werd lid van de Huissense damclub. Na zijn schooltijd werkte hij in een bakkerij en vertrok in 1954 naar het Australische Perth.

Daar werkte hij 4 jaar in een bakkerij. Vervolgens heeft hij eerst parttime en later fulltime een bedrijf in grasmaaiers voor particulieren gerund. Hij slaagde er nooit in om Australisch damkampioen te worden, maar hij werd wel eens 2e..

In 1970 keerde hij met zijn gezin terug naar Nederland. Na een pauze van twee jaar werkte hij een half jaar bij Nestlé in Venray en vervolgens 9 jaar bij Cito in Arnhem.

In de periode 1970-1986 reisde hij jaarlijks naar Australië, want zijn Indiase vrouw kon niet wennen in Nederland. In 2018 is zijn vrouw gestorven. Zijn zoon en dochter wonen nog altijd in Perth.

In Nederland won hij eens het 55+-toernooi in Lent en in Wageningen werd hij 2 keer Nederlands kampioen in de categorie 80+. Hij was lid van Arnhem, Wageningen, Lent en Huissen.

Nu vliegt hij voor de 34e keer terug naar Australië. In  ’t Koelhuis kan voortaan op de clubavond het licht eerder uit. We zullen hem missen.