Nog steeds proberen oplichters met een smoesje toegang te krijgen tot WhatsApp-accounts van anderen. Vervolgens kunnen ze uit naam van deze gedupeerden weer andere mensen oplichten.
Hoe gaan de oplichters te werk? WhatsApp is gekoppeld aan een telefoonnummer. Maar niet aan de telefoon zelf. Wie op de hoogte is van uw telefoonnummer en van een verificatiecode die bij dat nummer hoort, neemt eenvoudig uw account over.

De truc is dus een verificatiecode te bemachtigen die bij uw nummer hoort. Dat doen criminelen door WhatsApp te downloaden op hun eigen telefoon, uw telefoonnummer als hun eigen nummer in te voeren en vervolgens de verificatiecode op te vragen. Die gaat per sms naar het ingevoerde telefoonnummer: uw nummer dus.

U krijgt dus een sms’je met een code. Vervolgens krijgt u, misschien zelfs (zogenaamd) van een bekende, het verzoek deze code door te sturen omdat deze per ongeluk aan u zou zijn verstuurd.
Stuur deze code niet door! Het versturen van codes gaat automatisch, en kan nooit ‘per ongeluk’ naar uw nummer worden verstuurd.
Heeft u de code toch doorgestuurd? Verwijder WhatsApp dan direct van uw telefoon en installeer de app opnieuw. U krijgt vervolgens zelf weer de verificatiecode toegestuurd.

Bron: https://www.fraudehelpdesk.nl