De Gelderse Poort als inspiratiebron

Tijdens het Open Monumentenweekend van 10 en 11september organiseert Kunstcollectief Gelderse Poort een Kunst- en Cultuurroute in het stromengebied van de Gelderse Poort. Maar liefst 80 beeldende kunstenaars stellen de eigen werkplaatsen/ateliers open voor publiek of exposeren in monumentale panden, zoals kerken, Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. 

De naam van de route is ‘Ode aan de Gelderse Poort‘ met als jaarthema ‘spiegeling en reflectie ’

Omdat de Gelderse Poort een groot gebied bestrijkt aan beide zijden van de rivier Rijn/Waal, zijn er drie routes uitgezet die met de fiets of auto te volgen zijn.  Op elke locatie liggen gratis flyers, met op de achterzijde de verschillende fietsroutes. Er is ook een kunsteditie van het routeboekjeverkrijgbaar met daarin de gegevens van alle deelnemende kunstenaars en enkele foto’s van hun werk. Het boekje is een aanrader als inhoudelijke routeplanner. Er is ook een GPS route voor dit evenement gemaakt.

Ga er op uit  in het weekend van 10 en 11 september en beleef dit niet te missen kunstevent in het oostelijk stroomgebied van de Waal en Rijn !!

Je gaat inspirerende mensen ontmoeten, diverse kunstvormenbewonderen, luisteren naar gedichten en muziek en genieten van de natuur in de Gelderse Poort.

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op de website.

Www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl