SP met een goed programma vol vertrouwen de verkiezingen in.

Nu ook de kandidatenlijst door de leden is vastgesteld is de Lingewaardse SP gereed voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De lijst bestaat uit 23 kandidaten met de meest ervaren raadsleden in de kopgroep.
De lijst wordt opnieuw aangevoerd door Carla Claassen, de voorstrijdster van goede zorg en andere ondersteuning in de Lingewaardse raad en Brian Claassen die zich vooral veel inzet voor de woningbouw, het groen en verkeersveiligheid. Beiden zijn sinds 2014 actief in de Lingewaardse gemeenteraad. Raadslid en tevens vakbondsman Hein van ’t Hullenaar staat op plaats 3 gevolgd door raadslid Maria Janssen, die zich als voormalig docente vooral richt op onderwijs en cultuur.
Mart Storms staat als eerste nieuwe binnenkomer op plaats vijf. Peter de Kock en Paula Rijnberg staan op plaats zes en zeven, gevolgd door voormalig raadslid Ad Houtzager. De lijst wordt compleet gemaakt met Sylvie Rhode, John Reuvers, Eric Lentjes, Jo Visser, Petra Peeters, Anja van ’t Hullenaar, Salie Kaplan, Senna van de Wijngaart, Bart van Aalten, Marina de Bruin, Cor Frensen, Joke Zaunbrecher, Herman Claassen, René Jelsma en lijstduwer Ben Reijmers.
De meeste kandidaten zijn woonachtig in de grotere kernen Bemmel, Huissen en Gendt maar ook de kleine kernen zijn vertegenwoordigd. Zij allen staan voor de belangen van alle kernen. Dat wat structureel terug te zien is in de daden van de SP fractie.

Het wordt de derde keer dat de SP meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Lingewaard. Naar verwachting zullen er negen of tien partijen deelnemen bij de komende verkiezingen. Zowel in 2014 als in 2018 werd de SP de tweede partij in aantal stemmen. Het zou voor Lingewaard mooi zijn als het gezegde ‘drie keer is scheepsrecht’ opgaat, zegt lijstrekker Carla Claasen die trots is op de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma waarbij elk thema volledig aan bod komt.
Carla Claassen:‘Met deze lijst vol enthousiaste, actieve Lingewaardse SP’ers en een geweldig verkiezingsprogramma genaamd ‘SP, het sociale alternatief voor Lingewaard’, dat vanaf januari op de SP site www.lingewaard.sp.nl te lezen is, kunnen we met trots en vol vertrouwen de verkiezingen in. De SP staat voor een sociaal, groen, actief en veilig Lingewaard waar iedereen er toe doet en mee kan doen. Onze speerpunten gaan dan ook over goede zorg voor iedereen, bijbouwen voor iedere beurs, het verbeteren van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid, meer mensen vanuit de bijstand naar betaalde banen helpen, deel kunnen nemen aan sport en cultuur en het Lingewaards groen in – en buiten de kernen versterken. De SP is een partij die de vinger goed aan de pols houdt, een partij die weet wat er speelt en niet wegkijkt bij problemen maar de oplossingen bied. We komen dan ook niet met een visieloos ‘verkiezingsprogramma’ van één A4-tje met loze kreten maar met uitgebreid verkiezingsprogramma met goede analyses over waar het huidig beleid van de zittende macht fout gaat en hoe het anders kan voor een beter Lingewaard. Het betreft een sociaal en haalbaar alternatief voor Lingewaard waarmee we laten zien dat het beter kan met dezelfde middelen. Een alternatief met beleid dat werkt voor iedereen. Een alternatief waarbij het belang van de inwoners altijd voorop staat. Laat de verkiezingen maar komen, de SP is er klaar voor!’