De Kraonige Zwaone uit Huissen vieren feest. Want we bestaan (ruim) 66 jaar. Door corona konden we dit niet eerder vieren, maar op 12 november is het eindelijk zover! En iedereen is welkom om dit jubileum met ons mee te vieren. Tussen 13:11 en 16:33 uur ben je van harte welkom in het centrum van Huissen. Van jong tot oud, voor iedereen is er wat te doen!
Ruim 66 jaar vieren de Kraonige Zwaone in Huissen carnaval. 6 x 11 jaar organiseren wij feest voor iedereen die carnaval wil vieren. In Huissen, maar ook daar (ver) buiten. Ruim 250 medewerkers zetten zich allemaal belangeloos in om het carnaval in Huissen te kunnen vieren. Zo zetten wij Huissen, maar ook Lingewaard, op de kaart. Dat doen we graag én daar zijn we bijzonder trots op. We vieren het jubileum vooral om onze medewerkers te bedanken, banden met bevriende verenigingen binnen en buiten Huissen te verstevigen en ons als vereniging te laten zien in Huissen.

Onthulling cadeau aan Huissen op 11 november
Traditioneel geven de Kraonige Zwaone bij een jubileum een cadeau aan de Huissense gemeenschap. Denk aan de zwaan op de markt of de Krössel bij Sancta Maria. De onthulling van het 66-jarige jubileumscadeau is op vrijdag 11 november rond 11.11 uur bij de opening van het carnavalsseizoen. Dit is bij de Krössel aan de Helmichstraat. Daarna bent u natuurlijk van harte welkom om de start van het carnavalsseizoen met ons mee te vieren!

Jubileummiddag en feest op 12 november
Wij vieren het jubileum op zaterdag 12 november van 13:11 tot 16:33 uur. De ontvangst van gasten is bij de Buitenpoort. Ook bezoekers kunnen zich hier melden voor een Kraonige Kastelein Kaort. Hierop staat een plattegrond met wat er allemaal te doen is deze middag in Huissen. Het programma staat ook op www.dekraonigezwaone.nl. Natuurlijk is er ook gelegenheid om het Hof en bestuur te feliciteren in De Gouden Engel. En heeft u na deze middag kennismaken nog niet genoeg? Weest u dan van harte welkom op ons spectaculaire jubileumfeest in de Gouden Engel vanaf 18:30 uur en feest met ons mee. Kaarten hiervoor zijn te koop via www.dekraonigezwaone.nl