Van ongeveer 1945 tot 1960 werd er bij Jonge Kracht niet alleen gevoetbald, maar ook gewandeld. Hans Hoen kwam achter alle namen van de dames op de foto uit 1947. Officieel heette de vereniging in die tijd de roomskatholieke sportvereniging Jonge Kracht. Dit lezen we in de nieuwste Mededelingen, het tijdschrift van de Historische Kring Huessen.

Bijzonder is verder het verhaal van Rieki Kock-Demon over haar levenslang (!) geldig zijnde toegangsbewijs voor het Natonale park de Hoge Veluwe. Allemaal het gevolg van haar geboorte op een bijzondere plaats in een bijzondere tijd.

Verder komen nog vele onderwerpen aan bod, zoals “de olifantenschilder”, de BLO- school, Jan Hoogman, gildezilver in Groesbeek, Gerard  Nijhuis en de Aloysiusschool, de werkgroep Genealogie enz.. eigenlijk teveel om allemaal op te noemen.
ok staat in het tijdschrift de uitnodiging voor de ledenvergadering op 5 april in de Buitenpoort, met een bijzondere lezing over Mechteld van Gelre. Een dame die haar laatste levensjaren versleet op het kasteel in Huissen!
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Huissens historisch nieuws?

Meld u dan aan lid voor 22 euro per jaar. Het mailadres hiervoor is: mededelingen@huessen.nl (ook voor opmerkingen of vragen over Mededelingen nr.1).