De jeugdcommissie van hengelsportvereniging St. Petrus uit Huissen organiseert dit seizoen weer een aantal viswedstrijden voor haar de jeugd tot en met 17 jaar. Er zullen 4 wedstrijden worden georganiseerd voor het kampioenschap, later in het jaar zal er mogelijk nog een ouder/kind koppelwedstrijd worden georganiseerd.

Data:
Dinsdag 08,15,22 en 29 Juni.
Tijden:
– 18:00 uur loten (gelieve niet eerder als 17:50 uur aanwezig zijn)
– 18:15 uur tot 19:45 uur vissen.
– 20:00 / 20:15 uur prijsuitreiking. *Zowel het Loten als de prijsuitreiking zullen worden gedaan met inachtneming van de corona regelementen ** het meten na afloop gebeurt onder leiding van de jeugdcommissie.

Locatie:
Vanwege de hoge waterstand en de aanwezigheid van jonge watervogels (hierdoor kan en mag de gemeente niet snoeien) wordt de locatie voor in ieder geval de eerste 2 wedstrijden gewijzigd naar parkvijver de zilverkamp. Verzamelen ter hoogte van de stenen brug (auto’s kunnen eventueel bij winkelcentrum de brink worden geparkeerd.)

Voor wie:
Jeugd tot en met 17 jaar, er wordt gevist in 2 categorieën, 6 tot 13 jaar en 13 tot en met 17 jaar. (dit jaar is er een uitzondering voor de kinderen die in 2020 17 jaar waren.)
Kosten:
€2,00 per kind, per wedstrijd. (er is voor iedereen een prijs na afloop.)
LET OP: Voer en Aas wordt iedere wedstrijd beschikbaar gesteld door de jeugdvereniging, zodat iedereen verplicht met hetzelfde soort voer en aas vist.

Regelement:
– Er mag enkel met een vaste hengel worden gevist met een maximale lengte van 5 meter, werphengels voorzien van een dobber zijn niet toegestaan.
– Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor materiaal wat benodigd is om te vissen. Denk ook aan een hakensteker, schepnet en een leefnet om de vis te bewaren tijdens te wedstrijd.
– Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar stek. Deze dient ten allen tijde opgeruimd en netjes achter te worden gelaten. (de jeugdcommissie is hier NIET verantwoordelijk voor)
– Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een visvergunning. Via de website is een gratis jeugdvergunning te downloaden.
– De jeugdcommissie draagt zorg voor de gehele organisatie, conflicten of discussies met derden worden opgelost door leden van de commissie.
– De leden van de jeugdcommissie zijn herkenbaar gekleed in tenues met opdruk van de vereniging.
– Aan het einde van iedere wedstrijd is er een prijsuitreiking waarbij iedereen prijs heeft.
– Er wordt gevist voor het hoogste aantal centimeters.
– Alle wedstrijden tellen mee voor het eindklassement, je hoeft niet alle wedstrijden mee te vissen om kans te maken op het kampioenschap (minimaal 2 wedstrijden)
– Foto’s en ander beeldmateriaal wat tijdens de evenementen wordt gemaakt door de jeugdcommissie van St. Petrus kunnen worden gebruikt voor mediadoeleinden.

Aanvullende Covid 19 maatregelen / regelementen:
– Heb jij of een gezinslid verschijnselen van griep of verkoudheid? Blijf dan thuis!
– Per deelnemend kind mag er één begeleider aanwezig zijn, bij voorkeur uit het eigen huishouden.
– Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.
– Er is een corona coördinator aanwezig, deze is herkenbaar aan het oranje hesje en zal toezien op het naleven van de regelementen, tevens is deze persoon aanspreekpunt voor aanwezige, gasten en eventuele handhavers.
– Hou je aan de gestelde regels, zo voorkomen we als vereniging eventuele boetes en sancties.