Persbericht
Jerome Damey Foundation collecteert coronaproof
 Met inachtneming van 1,5 meter afstand en hygiëne
 In week 29 in Bemmel en Huissen

Goede doelen hebben massaal last van gebrek aan inkomsten omdat geplande deurcollectes in de coronacrisis niet door kunnen gaan. De Jerome Damey Foundation uit Arnhem is echter innovatief en gaat in week 29 coronaproof en wel toch langs de deuren in Bemmel en Huissen.
“De deurcollectie is jaarlijks een welkome bron van inkomsten voor de Jerome Damey Foundation”, vertelt bestuurslid Sjoerdtje Poutsma. “Lang hebben we gedacht om de collecte dit jaar door de coronacrisis dan maar te schrappen, tot we bedachten dat we aan die 1,5 meter afstand eigenlijk best konden voldoen.” De vrijwilligers van de JDF knutselden lange stokken aan de bekende collectebussen en gaan in week 29 met de ‘collectebus-aan-een-stokje’ langs de deuren.

“We hopen dat de mensen in Bemmel en Huissen het ludieke van onze actie inzien en de deur open willen doen. Ons doel, kansarme straat- en weeskinderen in Guinee helpen aan een toekomst, verdient dat van harte”, zegt Poutsma. “En ja, vanzelfsprekend houden we ons aan de hygiëneregels en alle RIVM-richtlijnen. Na elke gift worden de collectebussen grondig gereinigd.” Wie toch de collectebus liever niet aanraakt kan ook een online donatie doen.

www.jeromedamey-foundation.nl