Is dementie voor iedereen hetzelfde?

Alzheimer Café Lingewaard nodigt iedereen uit die meer wil weten over dementie om op woensdagavond 8 februari naar de Zandse Kerk, van Wijkstraat 33, in Huissen te komen. Claartje Martens, specialist ouderengeneeskunde is dan de gastspreker. Zij vertelt over de verschillende vormen van dementie. De toegang is gratis. Aanvang: 19:30 uur.

Omdat Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie is, denken mensen soms dat Alzheimer en dementie hetzelfde zijn. Dat is niet zo. Als je Alzheimer hebt, heb je een vorm van dementie. Maar als je dementie hebt, is dat niet altijd Alzheimer. Er zijn vele vormen. De meest voorkomende zijn Alzheimer en vasculaire dementie.

Maakt het uit of je weet welke vorm je hebt, hoe weet je dit en is het belangrijk om dit te weten? Zijn er medicijnen om de ziekte te vertragen en zijn er ontwikkelingen op dit gebied? Wat kun je doen wanneer je de diagnose hebt gekregen? Vertel je dit aan andere mensen, kun je vrijwilligerswerk blijven doen en waar kan de mantelzorger terecht?

Claartje beantwoordt deze vragen. Ongetwijfeld zijn er nog vele andere vragen en daar is natuurlijk ruimte voor.

Informatie

Het Alzheimer Café Lingewaard is een ontmoetingsplaats, waar mensen met (beginnende) dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie, de gevolgen ervan bespreekbaar maken en lotgenoten contact.

Er is een gezellige ongedwongen sfeer. Alain Bruyère zorgt met zijn chansons bij binnenkomst en in de pauze voor mooie achtergrondmuziek.

Ben je benieuwd wat een Alzheimer Café precies is? Kom gerust een keertje kijken. Iedereen is van harte welkom.

Het is prettig als we weten dat je komt, dan kunnen we een plekje voor je reserveren. Graag aanmelden bij: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.