Gemeente Lingewaard plaatst een informatiepaneel bij het beeld van Sint Jozef aan de Helmichstraat in Huissen. Deze actie komt voort uit het voornemen om cultuurhistorische overblijfselen in de gemeente beter te duiden.
Het beeld van Sint Jozef stond oorspronkelijk in de voorgevel van het gebouw van de Volksbond. Dit gebouw moest in 1974 wijken voor de nieuwbouw van Sancta Maria. Het beeld is voor de sloop verwijderd en later geplaatst op zijn huidige locatie aan de Helmichstraat. Zonder toelichting weten weinig mensen wat de oorsprong is van het beeld en wat de Volksbond voor Huissen betekende.

Daarom heeft de gemeente besloten een informatiepaneel bij het beeld te plaatsen. Op het paneel staan foto’s met teksten; over het beeld, over de Volksbond, over Sancta Maria en het gemeentehuis van Huissen dat jarenlang aan de Helmichstraat stond. De locatie van het informatiepaneel, direct naast de toegangsweg naar Sancta Maria, is gekozen in overleg met de directie van de RijnWaal zorggroep. Eerder plaatste de gemeente een vergelijkbaar paneel bij de overblijselen van de Arnhemse Poort.

Wethouder Cultuur Theo Janssen onthult het informatiepaneel zaterdag 12 maart om 15.00 uur, samen met vertegenwoordigers van de Historische Kring Huessen en de directie van de Rijn Waal zorggroep.