woensdag 6 december 2023
Home Algemeen Infoavond over kas legale teelt cannabis…
Politie bezig met het ontmantelen / ruimen van een hennepkwekerij.

Infoavond over kas legale teelt cannabis…

705
De gemeente Lingewaard heeft een verzoek gekregen voor de vestiging van een kas voor het experiment ‘gesloten coffeeshopketen’. Dit is een experiment van de rijksoverheid met de teelt van cannabis voor recreatief gebruik.

 

Cannamax
Het bedrijf Cannamax heeft belangstelling getoond om in Lingewaard cannabis te gaan telen. Zij hebben een kavel op het oog aan de Veronica in Bergerden/NEXTgarden. Het rijk heeft hiervoor toestemming gegeven. Voor de bouw van de kas gaat Cannamax een omgevingsvergunning aanvragen. De Omgevingsdienst beoordeelt deze aanvraag namens de gemeente. De gemeente heeft een toetsende rol.

Infoavond
Cannamax wil omwonenden en belanghebbenden graag informeren over het project, de planning en de aanvraag van de omgevingsvergunning. Dit gebeurt tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 21 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats aan de Langekerkstraat 17 in Huissen. Derk Wisman en André Vreugdenhil van Cannamax verzorgen een presentatie. Ook is een vertegenwoordiging van de gemeente aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.