Woensdag 17 november was het weer zover: de jaarlijkse finale van het ONS schooldammen voor teams van de gemeente Lingewaard. De kinderen stonden om half 2 trappelen om te beginnen en een gezonde dosis spanning was te zien op veel gezichten.

Na diverse spannende potjes was het na 2,5 uur dammen zover, de prijsuitreiking. Om de spanning nog wat op te voeren, kreeg elk kind eerst nog een gratis dambord van Damvereniging VBI en een uitnodiging voor tien gratis damlessen. Hierna konden de kinderen echt niet langer wachten, wie zouden de mooie bekers mee naar huis nemen?

Bij groep 5/6 ging de beker voor de derde plek naar IKC Het Sterrenbos, IKC Binnenstebuiten team 3 nam de beker voor de tweede plaats in ontvangst en team 1 van IKC Binnenstebuiten ging er met de beker voor de eerste plaats vandoor. Zij zijn ongeslagen kampioen geworden.

Bij groep 7/8 was het de vraag of De Borgwal nog roet in het eten kon gooien, alle andere teams waren namelijk van IKC Binnenstebuiten. Dit is ze niet gelukt, ook zij eindigden, net als het team uit 5/6, op een vijfde plaats. Team 4 en team 2 van IKC Binnenstebuiten werden derde en tweede en team 3 pakte de felbegeerde eerste plaats.