Hulp en steun voor ondernemers…

449

Persbericht Gemeente Lingewaard

De wereld verandert van dag tot dag. De regering nam extra maatregelen, ook voor ondernemers. Zo gingen bijvoorbeeld kappers en schoonheidsspecialisten toch dicht. Tuinders in het hele land bedenken oplossingen voor al hun planten. De gemeente onderzoekt samen met de provincie en andere partijen waar en in hoeverre extra mogelijkheden zijn. Wethouders bellen en bezoeken getroffen ondernemers. De gemeente biedt ondernemers de mogelijkheid om gemeentelijke belastingen later te betalen. De provincie Gelderland heeft al extra geld beschikbaar gesteld.

Informatie of hulp nodig?
Omdat de ontwikkelingen snel gaan is het soms moeilijk om overzicht te houden. Een paar belangrijke onderwerpen noemen we hier. Op onze speciale pagina voor ondernemers kunt u meer informatie vinden over onderstaande onderwerpen:

Samen met de ondernemerscollectieven hebben we een corona hulplijn voor ondernemers opgezet. Via het telefoonnummer (026) 32 60 117 helpen ondernemers in Lingewaard elkaar bij vragen over de maatregelen van de overheid.
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de Tijdelijke overbruggingsmaatregel zelfstandige ondernemers (Tozo). ZZP’ers die wonen in Lingewaard kunnen dit aanvragen voor maximaal drie maanden. Dat kan ook met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020.

Als ondernemer kunt u gebruik maken van uitstel van gemeentelijke belastingen. Betaalt u in één keer? Dan hoeft u niets te doen en kunt u uw betaling uitstellen tot 31 juli. Betaalt u met een automatische incasso? Vraag dan via de website uitstel aan.

Uitstel van betaling geldt ook voor de toeristenbelasting.
Heeft u via een SDE+ subsidie zonnepanelen? Dan kunt u misschien ook gebruik maken van een steunmaatregel.
Heeft u meer vragen? Wij helpen u graag via ondernemersloket@lingewaard.nl.