Helaas, de kermis in Huissen gaat niet door. Maar die andere traditie, de Deutsche Mittag bij De Buitenpoort, wél! Er komt zelfs een Deutsche Abend bij. En dat alles in aangepaste (lees: coronaproof) vorm. Tijdens het ‘normale’ kermisweekend.

Waar het echte Oktoberfeest in München al in april werd afgelast gaat de mini-versie in Huissen ‘gewoon’ door! De Buitenpoort houdt haar traditionele Deutsche Mittag zoals altijd op kermiszondag (27 september a.s.) en wel van 13.00 tot 17.00 uur. Sterker nog, het multifunctionele horecabedrijf heeft voor het eerst in de ruim 15-jarige geschiedenis van het Duitse feest er nog een ‘Riesenparty’ aan toegevoegd. De Deutsche Abend, op (‘kermis’)zaterdag 26 september van 19.00 tot 23.00 uur.

De Schlagers zijn dit jaar overigens wel binnen te horen en er kunnen per keer, vanwege anti-corona maatregelen, maar 99 personen bezoekers toegelaten worden. Uiteraard wordt de 1,5 meter afstand bewaard, zijn er looproutes voor toiletbezoek en worden de feestvierders geacht te blijven zitten en krijgen ze daarom de pullen bier en glazen (en flessen!) wijn aan tafel geserveerd. Verder worden bij de entree en in de zaal overige gezondheidsmaatregelen genomen. Groot voordeel is het uitstekende luchtverversingssysteem van De Buitenpoort, dat continu ‘frische luft’ van buiten (!) naar binnen verspreid.

‘Soep en slaotje’
De bezoekers krijgen tijdens de Deutsche Tage optredens te zien van topzangeres Ingrid Striek, als haar sexy en charmante alter ego Rosi en van DJ und Moderator Hansi Schimanski. Die ook nog enkele nummers als -Schlechtste- Schlagersänger ten gehore zal brengen. Bovendien kunnen prijzen gewonnen worden met de hilarische Bruce Bongo Bingo!
Vier uur entertainment, plus vier pullen bier (of vier glazen wijn), broodje Bockwurst, Pretzels en bingotickets voor €25 per persoon (alleen 18+) en in het gezelschap van je vriend/vriendin of juist familie. De voorverkoop via www.debuitenpoort.nl is begonnen en de belangstelling blijkt al groot.
Op zondag ( = Familiedag) wordt het broodje worst overigens vervangen door ‘soep en slaotje’, want tja, dat is ook een echte kermistraditie in Huissen. Buitenpoort-eigenaar Herman van Gellecum: ,,Vier toch kermis annex Deutsche Mittag of en wees onderdeel van deze supertolle Geschichte!’’

Herman van Gellecum (voorgrond) van De Buitenpoort organiseert met Hansi Schimanski (achter) wederom de Deutsche Mittag op kermiszondag. De avond ervoor is het Deutsche Abend!
Ingrid Striek alias Rosi treedt op tijdens de Deutsche Tage in De Buitenpoort, tijdens het ‘kermis’weekend 26 en 27 september a.s.

Foto’s: © Benno Arends