QR-code in tijdschrift Mededelingen.

Op de middenpagina’s van het tijdschrift Mededelingen van de HKH staat deze keer een aantal foto’s van de zomerwandelingen. Door de QR-code daar te scannen zijn er nóg meer foto’s te zien. Een korte handleiding voor het gebruik van de Qr-code staat van op pagina 95. De redactie ziet het gebruik van de QR-code als een welkome aanvulling op de artikelen. Zo kunnen in de toekomst bijv. ook uitgebreidere documenten en meer foto’s aan “Mededelingen” toegevoegd worden.

Een Weens meisje

Deze keer leest u in het tijdschrift (nr. 4 van dit jaar) het bijzondere verhaal van Paula Krupitzka. Als bleekneusje kwam ze, om aan te sterken, na de Eerste Wereldoorlog vanuit Oostenrijk in Huissen terecht. Ze ging na enkele jaren terug. Toch trouwde ze in 1975(!) met een Huissenaar en ging na al die jaren weer in het zwanenstadje wonen. In het artikel leest u alles over dit bijzondere, door Hans Hoen opgetekende verhaal.

Verder wordt in een bijdrage van drs. J.H.F. Zweers duidelijk gemaakt wat de relatie van beide Huissense gilden met het stadhuis was.

Maar er is nog veel meer in “Mededelingen” te vinden. Zo komen, met veel foto’s,  bijv. ‘t gat van de Beer, de Steltenweg, Hendrik Hofstede, Huissense lucifersetiketten, archeologie enz. aan de orde. Kortom weer een gevarieerd nummer.

Heeft u een vraag of opmerking over Mededelingen nr. 4, stuur dan een mailtje naar mededelingen@huessen.nl