Vanaf zondag 14 juni is museum Hof van Hessen weer open voor publiek.

Op zaterdag 13 juni is de officiële opening van de nieuwe, tijdelijke tentoonstelling. Door de coronamaatregelen kunnen daarbij maar een beperkt aantal mensen bij aanwezig zijn

De nieuwe expositie “Huissen herleeft” geeft een goed beeld van de terugkeer van de evacuees in 1945 . Verder komen de noodvoorzieningen, de hulp van buitenaf (o.a. glas uit het Westland) en de eerste wederopbouw in beeld. Er zijn bijv. meerdere, tot nu toe onbekende, treffende foto’s opgespoord.

Een zeer fraaie trouwjurk van parachutestof en een bakkersschort gemaakt van oude meelzakken maken ook onderdeel uit van de expositie. Hergebruik van materiaal was immers een bittere noodzaak. Een compleet uniform van een Canadese bevrijder wijst maar weer eens op de hulp, die we bij de bevrijding kregen. Verder zijn er nog meerdere, originele voorwerpen te zien. Zo ook enkele poesiealbums met versjes van mensen waar de Huissenaren geëvacueerd waren.

Momenteel is men nog bezig met de laatste stappen voor de inrichting. Maar ook met maatregelen, die i.v.m. de coronapandemie getroffen moet worden. Hierover volgen binnenkort nadere mededelingen op deze website en in de pers.

Bron: Historische Kring Huessen
Meer info: Historische Kring Huessen