In een periode waarin we als gemeenschap te maken hebben met het corona virus ontkomt ook de jaarlijkse Dodenherdenking in Huissen niet aan het treffen van passende maatregelen. Dit heeft vergaande gevolgen voor de vorm van herdenking.

De onthulling van het namenpaneel
Er is enige tijd sparake van geweest, dat het namenpaneel met de slachtoffers op 4 mei onthuld zou worden. In verband met de coronacrisis is hier vanaf gezien. Het monument, dat dient als ondersteuning van het Massagraf, wordt in een later stadium gerealiseerd en op een nader te bepalen datum onthuld. In de Herdenkingskrant 75 jaar Vrijheid die velen onlangs op de deurmat vonden werd de onthulling zonder publiek vermeld. Bij het ter perse gaan van de krant was de situatie die nu geldt nog niet bekend. Neem er dus kennis van dat het namenpaneel op een later tijdstip wordt gerealiseerd en onthuld. Via Gelderland Herdenkt en plaatselijke media zult u hierover nader worden bericht.

Herdenking op 4 mei in Huissen
Overdag is de begraafplaats in Huissen Stad zoals gebruikelijk geopend en dan staat het een ieder vrij een bloem te leggen bij het Massagraf, Exodusmonument of andere WO 11 gerelateerde graven. Uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen. Medewerkers van het Gedenkpark zullen hierop toezien dat alles in goede banen wordt geleid.
Om 18.00 uur wordt de begraafplaats door medewerkers van Stichting Gedenkpark afgesloten voor bezoek.
Organisaties kunnen onder strikte condities een bloem(stuk) plaatsen op een vooraf vastgesteld moment en met maximaal twee personen, die onderling de sociale distantie respecteren.
Om 20.00 uur zal er zonder publiek een bijzonder moment zijn met bloemlegging. Stichting Gedenkpark zal namens alle inwoners van Huissen een bloemstuk leggen.

Wij vertrouwen op uw begrip en hopen, dat de huidige situatie ons dichter kan brengen bij de noodzaak om te blijven herdenken.