Persbericht gemeente Lingewaard

Veel ondernemers en ZZP’ers worden hard getroffen door de aanhoudende coronamaatregelen. Het Rijk ondersteunt ondernemers met noodpakketten. Daarnaast biedt de gemeente, samen met partners zoals de Veron, ondernemers verschillende mogelijkheden voor financieel advies en begeleiding. Op deze manier willen we ondernemers blijven helpen om de coronacrisis zo goed mogelijk door te komen. Wij helpen u graag en zetten hieronder de mogelijkheden op een rijtje.

Hulp bij financiële administratie
Dreigt u met uw bedrijf financieel uit koers te raken? Vier financieel adviseurs uit Lingewaard helpen u om uw financiële administratie overzichtelijk te krijgen. Jaap Sommerdijk (Van Herwijnen Kreston), Don Derksen (Derksen Financieel), Niek Reith (Reith & Te Bohmer) en Herwin Peters (Otten en Kampschreur) staan voor u klaar. U kunt vrijblijvend een gesprek met hen aangaan. Om te kijken of en hoe zij kunnen helpen uw bedrijf financieel op koers te houden. Om hiervan gebruik te maken, kunt u een e-mail sturen aan de gemeente via ondernemersloket@lingewaard.nl. Het Ondernemersloket verwijst u door naar één van de vier lokale accountants

Bredere begeleiding
Heeft u meer begeleiding nodig? Dan kan MKB Doorgaan u misschien helpen. In een gesprek kijken ze samen met u waar behoefte aan is. MKB Doorgaan heeft een netwerk van 160 organisaties die u kunnen begeleiden. Bijvoorbeeld op het gebied van sales, marketing of financiering. Lees hierover meer op de website van MKB Doorgaan.

Bijstand voor ondernemers via de gemeente
Ondernemers uit Lingewaard kunnen voor advies, ondersteuning en bijstand terecht bij bureau zelfstandigen van de gemeente Arnhem. Zij hebben regelingen voor startende, gevestigde en oudere ondernemers. U kunt dan denken aan een uitkering, krediet of advies om uw bedrijf levensvatbaar te houden. Maar ook bijstand voor ondernemers die stoppen met hun bedrijf. Bureau zelfstandigen helpt u graag verder via e-mail. Vermeld uw naam, telefoonnummer, bedrijfsnaam, Kamer van Koophandel nummer, startdatum van uw bedrijf en vraag en stuur uw mail naar: bureauzelfstandigen@arnhem.nl.

Schuldhulpverlening via Zuidweg & Partners
Duren de financiële problemen lang, is de Tozo niet genoeg en bieden andere mogelijkheden geen uitweg? Dan kunt u via de gemeente Zuidweg & Partners om hulp vragen. Zuidweg & Partners is een onafhankelijke organisatie die ondernemers helpt bij hun schulden. Ze proberen afspraken te maken met schuldeisers. Blijkt het beter om te stoppen met uw bedrijf? Dan kunnen we vaak een schuldtraject starten om de schade zoveel mogelijk te verminderen. Hiermee willen voorkomen dat uw bedrijf failliet gaat. Bel (035) 53 85 350 of meldt u aan via de website. De gemeente betaalt deze hulp.

Personeel uitruil
Voor vrijwel iedere werkgever in de regio Midden-Gelderland heeft het coronavirus grote impact. Op verschillende manieren. Bij sommige werkgevers is te weinig werk en dreigen medewerkers hun baan te verliezen. Bij andere werkgevers is juist een tekort aan medewerkers om de vraag aan te kunnen. Bijvoorbeeld in de zorg, logistiek, distributie, supermarkt, food en de techniek.

Met WSP Midden-Gelderland Werkt Door brengen we werkgevers bij elkaar om capaciteits-vraagstukken op te lossen. Wij verbinden werkgevers met elkaar om de vraag naar en aanbod van werk beter af te stemmen en te kijken naar de mogelijkheden. Zo dragen we eraan bij dat mensen hun baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait. Lees hierover meer informatie op de website van WSP Midden Gelderland.