Persbericht SWL

Tijdens de Gelderse Online Koningsspelen op vrijdag 24 april kwamen in dertig gemeenten in totaal ruim 20.000 kinderen in beweging. Deze eerste online editie mag daarom gerust een groot succes genoemd worden. Ondanks deze mooie cijfers hoopt de organisatie dat het eenmalig is en kinderen volgend jaar de Koningsspelen weer ‘gewoon’ bij de sportvereniging, op het schoolplein of met de hele buurt op straat kunnen houden.

Weinig tijd, veel werk
Nog geen anderhalve week nadat het initiatief van de buurtsportcoaches van GA! Harderwijk opgepakt werd door de Gelderse Sport Federatie en over heel Gelderland uitgestrooid werd, vond de officiële aftrap plaats tijdens een live-uitzending van Omroep Gelderland. In totaal dertig Gelderse gemeenten sloten zich binnen enkele dagen bij het initiatief aan waarna buurtsportcoaches lokaal in actie kwamen om via Facebook, YouTube of livestream een leuk, sportief en interactief programma samen te stellen voor basisschoolkinderen.

Grote betrokkenheid
Naast het grote enthousiasme bij de deelnemende gemeenten, was het bijzonder om te zien hoe groot de betrokkenheid en bereidwilligheid was om een bijdrage te leveren aan de Gelderse online editie van de Koningsspelen. Zo ook in Lingewaard waar verschillende sport en cultuurverenigingen, BSO’s en Cesar en Kinderfysiotherapie een bijdrage leverden in de vorm van een filmpje of live gymles. Ook veel scholen in Lingewaard ontvingen het idee met open armen en hebben ontzettend geholpen door ouders en leerlingen attent te maken op de Online Koningsspelen.

Cijfers
In de deelnemende gemeenten werden kinderen opgeroepen om hun activiteiten te delen via social media met de hashtag #gok. Naar schatting hebben ruim 20.000 kinderen deelgenomen aan één of meerdere activiteiten tijdens de Gelderse Online Koningsspelen. In Lingewaard werd ons YouTube kanaal ook goed bezocht de meeste filmpjes zijn al zo’n 500 keer bekeken. Filmpjes nog eens bekijken? Kijk op de YouTube pagina van Stichting Welzijn Lingewaard.

De aftermovie van de Gelderse Online Koningsspelen is te zien op de website van de Gelderse Sport Federatie: www.geldersesportfederatie.nl/gok. De Lingewaardse versie volgt nog op het YouTube Kanaal van Stichting Welzijn Lingewaard en via Facebook.